Roma 4-0 Brighton: Dybala og Lukaku brillerer i UEFA-sejr

Comments · 190 Views

Roma 4-0 Brighton: Dybala og Lukaku brillerer i UEFA-sejr

Roma trøje gav Brightons UEFA Europa League-drømme et kæmpe slag, da de påførte Roberto De Zerbis mandskab et 4-0-nederlag i det første opgør i ottendedelsfinalerne på Stadio Olimpico. Paulo Dybala og Romelu Lukaku scorede i første halvleg, og skaden blev tilføjet af yderligere mål fra Gianluca Mancini og Bryan Cristante efter genstarten. Brighton har alt at gøre i returkampen på Amex den 14. marts.

Brighton led et stort nederlag på 4-0 mod AS Roma i det første opgør i UEFA Europa Leagues ottendedelsfinale på Stadio Olimpico i torsdags.

Roberto De Zerbis mandskab skabte masser af chancer i kampen, men de måtte ærgre sig over de brændte chancer, da Roma løb løbsk, og Paulo Dybala, Romelu Lukaku, Gianluca Mancini og Bryan Cristante kom alle på måltavlen for værterne.

Dybala gav Roma føringen, da han løb på en vidunderlig bold fra Leandro Paredes, før han rundede Jason Steele og sendte bolden i et tomt mål. Assistentdommeren løftede sit flag for sent og underkendte målet, men VAR gav grønt lys, da gengivelserne viste, at Dybala timede sit løb perfekt.

Lukaku fordoblede Romas føring, da han udnyttede Lewis Dunks fejl, da Brighton-kaptajnen tog en dårlig berøring af en høj Roma-bold fremad, så belgieren kunne løbe sig fri og skyde forbi en hjælpeløs Steele.

I anden halvleg misbrugte Danny Welbeck Brightons bedste chance i kampen, da han fra tæt hold sendte et forsøg på overliggeren, inden Roma afgjorde kampen med to hurtige mål. Mancini mødte Stephan El Shaarawy fodboldtrøje indlæg og prikkede bolden forbi Steele, før Cristante tilføjede et fjerde mål med et hovedstød ved bagerste stolpe.

Brighton byder Roma velkommen til sydkysten i næste uge til returkampen med et stort bjerg at bestige, mens Daniele De Rossis hold har en fod solidt plantet i Europa League-kvartfinalerne.

Talking point - Brighton ærgrer sig over brændte chancer

Målscoren antyder, at Roma dominerede kampen, men det er langt fra sandheden. Brighton fodboldtrøje havde deres andel af chancer, men Mile Svilars genialitet kombineret med The Seagulls' manglende overbevisning betød, at de ikke formåede at finde vej til netmaskerne med nogen af deres 11 forsøg.

Der var kontroverser omkring det tredje mål, fordi det så ud, som om Mancini havde været offside, selvom VAR gav grønt lys. Men den barske virkelighed for De Zerbis hold er, at de ikke var kliniske nok på dagen, mens Roma helt sikkert var det.

Kampens spiller - Stephan El Shaarawy (Roma)

Dette kunne være gået til en håndfuld Roma-spillere, hvor Dybala og Lukaku begge strålede under lyset på Stadio Olimpico, men det var El Shaarawys fortræffelighed, der i sidste ende begravede kampen for Roma, og sandsynligvis uafgjort.

Roma ledte aktivt efter et tredje mål for at lukke kampen, og El Shaarawy dukkede op med to fantastiske assists til Mancinis og Cristantes mål. De to tog godt imod deres scoringer, men det hele handlede om afleveringen fra italieneren.

Comments